• Gratis verzending vanaf € 50
  • Binnen straal van 10 Km persoonlijk bezorgd
  • Daarbuiten aan huis geleverd via postnl

West Paw Zogoflex Rumbl

Super veerkrachtig en gegarandeerd plezier, dat is West Paw's snack- en puzzelspeelgoed voor honden: Rumbl, het speeltje dat gezond spelen stimuleert en ook fungeert als een slow feeder. De uitzonderlijke duurzaamheid en het veerkrachtige materiaal...

Lees meer

Specificaties
  • Merk:West Paw
€ 25,95 Inclusief 21% BTW
Op voorraad

Volledige omschrijving:

Super veerkrachtig en gegarandeerd plezier, dat is West Paw's snack- en puzzelspeelgoed voor honden: Rumbl, het speeltje dat gezond spelen stimuleert en ook fungeert als een slow feeder. De uitzonderlijke duurzaamheid en het veerkrachtige materiaal van dit puzzelspeelgoed geven het voor de hond een onweerstaanbaar mondgevoel, terwijl het speelse gewiebel bijdraagt aan de opwinding en groots speelplezier.

De unieke "fish trap"-opening van de Rumbl zorgt ervoor dat je hem gemakkelijk kunt vullen met droogvoer of snacks, maar dat het er niet zomaar uitvalt. Gebruik de Rumbl ook als slow feeder: er passen twee kopjes droogvoer in de Large en één kopje in de Small.
  • Door het speelse gewiebel geeft de Rumbl sporadisch brokjes of snacks uit
  • Verkrijgbaar in twee maten en drie kleuren
  • Geproduceerd in de Verenigde Staten
  • Vaatwasbestendig (bovenste rekje)
  • Gemaakt met veilige materialen:  vrij van latex, BPA en pftlaten.
  • Geschikt voor matige kauwers

Afmetingen
- Small: 9x8x9cm
- Large: 10x11,5x10cm

Belangrijk: onthoud dat de veiligheid van je hond jouw verantwoordelijk is en dat geen enkel hondenspeeltje onverwoest baar is. Kies enkel voor speelgoed dat qua vorm en grootte geschikt is voor je hond en houd altijd toezicht bij gebruik van het speeltje.

West Paw
West Paw is een B Corp gecertificeerd bedrijf dat sinds 1996 veilige en milieuvriendelijke producten voor honden ontwerpt en produceert in de Verenigde Staten. Hun stevige en duurzame Zogoflex materiaal heeft diverse prijzen gewonnen en wordt verkocht in meer dan 6000 winkels in de Verenigde Staten en meer dan 35 landen wereldwijd. Kenmerkend voor West Paw is de grote waarde die ze hechten aan functionaliteit & plezier, veiligheid en 100% achter hun eigen producten staan. Niet voor niets zit er op alle West Paw Zogoflex producten 100% garantie (informeer naar de voorwaarden). Tot slot is al het West Paw Zogoflex speelgoed vaatwasbestendig (bovenste rekje) en blijft het altijd drijven – voor oneindige waterplezier. 

Heeft u ook speelgoed dat niet kapot kan?

Een herkenbare vraag van baasjes waarvan de hond de neiging heeft om speeltjes te slopen. Het antwoord is simpel: nee. Alle speeltjes kunnen in principe kapot, maar dat betekent niet dat er voor krachtige kauwers geen geschikt (kauw)speelgoed is. Hoe we voor elke hond het juiste speelgoed kiezen, lees je in dit artikel.

 

Kauwen

De meeste honden zijn gek op kauwen. Het is natuurlijk gedrag dat bijdraagt aan het welzijn van de hond. Tijdens het kauwen komt het gelukshormoon endorfine vrij, wat ervoor zorgt dat de hond zich goed voelt. Het is dus een zelf-belonende activiteit. En iets dat een fijn gevoel geeft, dat herhaal je natuurlijk graag.

 

Kauwen kan ook helpen om tot rust te komen, bijvoorbeeld bij honden die stress ervaren. In het geval van puppy’s kan kauwen helpen om pijn veroorzaakt door het wisselen van tanden en kiezen te verzachten. Daarbij speelt ook endorfine weer een rol: dit hormoon zorgt niet alleen voor een fijn gevoel, maar vermindert ook pijn. Voor oudere honden kan kauwen helpen om de kracht in de kaken goed te onderhouden.

 

Er zijn dus genoeg redenen voor een hond om te kauwen en het is aan het baasje om dit op een juiste manier te faciliteren. Voor het kiezen van het juiste speeltje, kijken we dan ook naar de volgende factoren: Karakter, Kauwbehoefte & Kauwkracht en Activiteit.

 

Karakter

Je hebt honden die altijd hun speelgoed proberen te “slopen” en je hebt honden die dat nooit doen, maar daartussenin zit ook nog van alles. We zien namelijk ook dat er honden zijn die een voorkeur hebben voor het slopen van een bepaald soort speelgoed. Zo zijn er honden die alle speeltjes van pluche direct kapot maken, maar speeltjes van ander materiaal sparen. Andersom zien we dit ook: honden die erop gebrand lijken te zijn om speeltjes van rubber of plastic kapot te maken, maar heel voorzichtig omgaan met hun favoriete knuffel.

 

Kauwbehoefte & Kauwkracht

Eerder werd al duidelijk dat er vele redenen kunnen zijn voor een hond om te kauwen: een fijn gevoel, stressvermindering, maar ook kauwkracht behouden of pijn verminderen bij het wisselen van tandjes. Die behoefte neem je mee in de keuze. Zo kies je voor puppy’s sterk, maar niet te hard kauwspeelgoed. Het moet enigszins flexibel zijn, omdat het anders juist extra pijnlijk kan zijn. Dat zou er weer toe kunnen leiden dat de pup het speeltje links laat liggen en zijn tandjes liever in een mooie schoen zet.

 

Verder zijn er ook honden die ervan houden om tijdens het spelen flink te kauwen op een speeltje, bijvoorbeeld door bij het wandelen of rennen tussendoor elke keer even lekker op de bal te knagen. De hond heeft dan een sterke kauwbehoefte, maar niet het doel om het speeltje kapot te maken. Toch kan dit bij een grotere kauwkracht wel het resultaat zijn.  

 

Activiteit

Een krachtige kauwer hoeft niet altijd alleen maar het sterkste speelgoed aangeboden te krijgen. Ook de gelegenheid, of activiteit, speelt een belangrijke rol. Zo kun je (afhankelijk van Karakter dat we hierboven noemden) in bepaalde situaties, zoals samenspel, soms ook kiezen voor minder sterk speelgoed. Weet dan wel dat wanneer het samen spelen voorbij is, het speeltje weggelegd moet worden om te voorkomen dat de hond het uiteindelijk toch kapot maakt. Als alternatief geef je op dat moment duurzaam en stevig kauwspeelgoed.

 

Supersterk en duurzaam kauwspeelgoed

In het begin van deze blog werd al genoemd dat er geen enkel speelgoed bestaat dat nooit eens een keer kapot gaat, maar er is in speelgoed onderling wél een groot verschil in stevigheid en duurzaamheid. Zo is het kauwspeelgoed van West Paw – denk aan de Hurley, Jive en Rumpus – absoluut geschikt voor zéér krachtige kauwers en is dit wat ons betreft ook een absolute aanrader, zelfs voor honden die veel ander sterk kauwspeelgoed wél kapot hebben gekregen. Het Zogoflex en Seaflex speelgoed van West Paw kun je de hond trouwens zonder risico laten proberen, want dankzij de Love It Guarantee vergoedt West Paw altijd eenmalig het retourneren of ruilen voor een ander (sterker) speeltje van het merk.*

 

Naast kauwspeelgoed, heeft West Paw ook fantastisch speelgoed voor (samen)spel en puzzelen. Met behulp van de Quick Guide kies je snel en gemakkelijk het geschikte speelgoed op basis van activiteit en kauwkracht voor die activiteit.

 

 

Gerelateerde producten

Nieuw in de webshop

Onze merken

0f65f77df35bc7cc4139dcdb5bce06390978e430 laroy-logo-ddhome_200x131 download (3) images (1) download (2) TB_logo Profine_zwart download (5) download go-native download (4) images red-mills-leaderLogo SJEF_CUISINE_Logo LogofuerPG_2 jarco

PetsYmotion dier & kado

iDEALpostnl