• Gratis verzending vanaf € 50
  • Binnen straal van 10 Km persoonlijk bezorgd
  • Daarbuiten aan huis geleverd via DHL

Tre Ponti Liberta Tuig

Het Tre Ponti Liberta tuigje is geschikt voor kleinere rassen, pups en katten. Dit tuigje is voorzien van een innovatief sluitingssysteem door middel van een aantrekkoordje. Dit koordje heeft een aantal voordelen. Het ontmoedigd trekken...

Lees meer

Specificaties
  • Merk:Tre ponti
€ 29,95 Inclusief 21% BTW
Op voorraad

Volledige omschrijving:

Het Tre Ponti Liberta tuigje is geschikt voor kleinere rassen, pups en katten. Dit tuigje is voorzien van een innovatief sluitingssysteem door middel van een aantrekkoordje. Dit koordje heeft een aantal voordelen. Het ontmoedigd trekken bij honden en het maakt, bij de juiste maat en instelling, ontsnappen onmogelijk. Door dit laatste is het Liberta tuigje ook bij katteneigenaren razend populair. Maar.. Elk voordeel heeft zijn nadeel. Laat u de hond regelmatig loslopen? Kies dan liever voor een Fibbia tuigje. Het koordje sleept anders bij loslaten achter de hond aan en kan hinderlijk zijn en risico’s geven. De tuigjes zijn vederlicht (vanaf 50 gram).

Maten en afstelling
Zoals bij elk Tre Ponti tuig is de maat en de afstelling erg belangrijk. Alleen bij de juiste maat en afstelling komen de bijzondere eigenschappen van Tre Ponti tuigen naar voren. Bij de Liberta geldt ook als basis, dat de buiksingel minsten één tot twee centimeter vrij van de oksels moet zitten. De afsluiting van de koordsluiting vergt aandacht. Het is de bedoeling dat deze, na het aantrekken van het koordje, een opening laat van minstens een centimeter. De ringen mogen dus nooit tegen elkaar komen, dan is het tuigje echt te groot. Er moet dus speling tussen de bovenzijde blijven. Is deze speling echter te groot (de beide zijden van het tuig mogen nooit aan de zijkant van het dier zitten), dan is het tuigje te klein. Wanneer het tuigje om zit, dan mag het tuigje bij zijdelings bewegen mee kantelen met de ruimte die het vel toelaat en dus niet vrij over de vacht heen en weer schuiven. Pas wanneer de ruimte van het vel het niet meer toelaat mag het over de vacht glijden. Bij pups geldt, als de buiksingel tegen de oksels aanloopt, dan is de hond toe aan het volgende maatje of model tuig.

Het tuig heeft geen negatieve drukpunten, echter bij het strekken van de lijn krijgt de hond een (pijnloze) lichte druk op de zijflanken. Dit zal bij elke hond een reactie uitlokken. De hond zal meteen inhouden, of stil blijven staan en naar u omkijken om te zien wat er aan de hand is. Door deze reactie te belonen kan het vervelende trekken van de hond beheersbaar worden en met de juiste aanpak zelfs volledig worden afgeleerd. Dit tuigje is geen zogenaamd anti-trek tuig. Om trekken af te leren zijn immers uitstekende cursussen beschikbaar. Wel reiken deze tuigen u de 'tools' aan om dit negatieve gedrag te kunnen doorbreken en zelfs af te leren.

Gewicht is indicatief. Meet hierna de omvang  van de borst van de hond op vanaf ongeveer 2 cm achter de oksels

 

Gerelateerde producten

Nieuw in de webshop

Onze merken

red-mills-leaderLogo Profine_zwart laroy-logo-ddhome_200x131 download (4) jarco go-native TB_logo download (2) download download download (2) symply-brands-logo_1200x1200 0f65f77df35bc7cc4139dcdb5bce06390978e430 LogofuerPG_2 SJEF_CUISINE_Logo images (1) download (3) download (1) download (5) images 550x149

PetsYmotion dier & kado

iDEALdhl