• Gratis verzending vanaf € 50
  • Binnen straal van 10 Km persoonlijk bezorgd
  • Daarbuiten aan huis geleverd via postnl

Zogoflex Hurley

HURLEY® stuitert, drijft, is om op te kauwen en om van te houden! Hurley is hondenspeelgoed in de vorm van een bot. Hurley absorbeert geen kwijl. Hurley is zowel de pret van een bal, alsmede een bot in de vorm van een duurzaam speeltje.

Lees meer

Specificaties
  • Merk:West Paw
€ 17,99 Inclusief 21% BTW
Op voorraad

Volledige omschrijving:

HURLEY® stuitert, drijft, is om op te kauwen en om van te houden! Hurley is hondenspeelgoed in de vorm van een bot. Hurley absorbeert geen kwijl. Hurley is zowel de pret van een bal, alsmede een bot in de vorm van een duurzaam speeltje.

Tip!: Vervang de reguliere runderhuidbotten door een Hurley. Hurley kan in de afwasmachine, en is dus eenvoudig te reinigen.

Zogoflex is verkrijgbaar in 3 vrolijke kleuren (appel groen, aqua blauw en oranje). Elk kleurrijk Zogoflex speelgoed bevat 20% gerecycled materiaal. Zogoflex geeft vrijwel geen afval tijdens het productie proces. Het Zogoflex speelgoed verdelen we in INTERACTIEF en KAUW speelgoed om zo aan de verschillende behoefte van diverse honden te voldoen.

Heeft u ook speelgoed dat niet kapot kan?

Een herkenbare vraag van baasjes waarvan de hond de neiging heeft om speeltjes te slopen. Het antwoord is simpel: nee. Alle speeltjes kunnen in principe kapot, maar dat betekent niet dat er voor krachtige kauwers geen geschikt (kauw)speelgoed is. Hoe we voor elke hond het juiste speelgoed kiezen, lees je in dit artikel.

 

Kauwen

De meeste honden zijn gek op kauwen. Het is natuurlijk gedrag dat bijdraagt aan het welzijn van de hond. Tijdens het kauwen komt het gelukshormoon endorfine vrij, wat ervoor zorgt dat de hond zich goed voelt. Het is dus een zelf-belonende activiteit. En iets dat een fijn gevoel geeft, dat herhaal je natuurlijk graag.

 

Kauwen kan ook helpen om tot rust te komen, bijvoorbeeld bij honden die stress ervaren. In het geval van puppy’s kan kauwen helpen om pijn veroorzaakt door het wisselen van tanden en kiezen te verzachten. Daarbij speelt ook endorfine weer een rol: dit hormoon zorgt niet alleen voor een fijn gevoel, maar vermindert ook pijn. Voor oudere honden kan kauwen helpen om de kracht in de kaken goed te onderhouden.

 

Er zijn dus genoeg redenen voor een hond om te kauwen en het is aan het baasje om dit op een juiste manier te faciliteren. Voor het kiezen van het juiste speeltje, kijken we dan ook naar de volgende factoren: Karakter, Kauwbehoefte & Kauwkracht en Activiteit.

 

Karakter

Je hebt honden die altijd hun speelgoed proberen te “slopen” en je hebt honden die dat nooit doen, maar daartussenin zit ook nog van alles. We zien namelijk ook dat er honden zijn die een voorkeur hebben voor het slopen van een bepaald soort speelgoed. Zo zijn er honden die alle speeltjes van pluche direct kapot maken, maar speeltjes van ander materiaal sparen. Andersom zien we dit ook: honden die erop gebrand lijken te zijn om speeltjes van rubber of plastic kapot te maken, maar heel voorzichtig omgaan met hun favoriete knuffel.

 

Kauwbehoefte & Kauwkracht

Eerder werd al duidelijk dat er vele redenen kunnen zijn voor een hond om te kauwen: een fijn gevoel, stressvermindering, maar ook kauwkracht behouden of pijn verminderen bij het wisselen van tandjes. Die behoefte neem je mee in de keuze. Zo kies je voor puppy’s sterk, maar niet te hard kauwspeelgoed. Het moet enigszins flexibel zijn, omdat het anders juist extra pijnlijk kan zijn. Dat zou er weer toe kunnen leiden dat de pup het speeltje links laat liggen en zijn tandjes liever in een mooie schoen zet.

 

Verder zijn er ook honden die ervan houden om tijdens het spelen flink te kauwen op een speeltje, bijvoorbeeld door bij het wandelen of rennen tussendoor elke keer even lekker op de bal te knagen. De hond heeft dan een sterke kauwbehoefte, maar niet het doel om het speeltje kapot te maken. Toch kan dit bij een grotere kauwkracht wel het resultaat zijn.  

 

Activiteit

Een krachtige kauwer hoeft niet altijd alleen maar het sterkste speelgoed aangeboden te krijgen. Ook de gelegenheid, of activiteit, speelt een belangrijke rol. Zo kun je (afhankelijk van Karakter dat we hierboven noemden) in bepaalde situaties, zoals samenspel, soms ook kiezen voor minder sterk speelgoed. Weet dan wel dat wanneer het samen spelen voorbij is, het speeltje weggelegd moet worden om te voorkomen dat de hond het uiteindelijk toch kapot maakt. Als alternatief geef je op dat moment duurzaam en stevig kauwspeelgoed.

 

Supersterk en duurzaam kauwspeelgoed

In het begin van deze blog werd al genoemd dat er geen enkel speelgoed bestaat dat nooit eens een keer kapot gaat, maar er is in speelgoed onderling wél een groot verschil in stevigheid en duurzaamheid. Zo is het kauwspeelgoed van West Paw – denk aan de Hurley, Jive en Rumpus – absoluut geschikt voor zéér krachtige kauwers en is dit wat ons betreft ook een absolute aanrader, zelfs voor honden die veel ander sterk kauwspeelgoed wél kapot hebben gekregen. Het Zogoflex en Seaflex speelgoed van West Paw kun je de hond trouwens zonder risico laten proberen, want dankzij de Love It Guarantee vergoedt West Paw altijd eenmalig het retourneren of ruilen voor een ander (sterker) speeltje van het merk.*

 

Naast kauwspeelgoed, heeft West Paw ook fantastisch speelgoed voor (samen)spel en puzzelen. Met behulp van de Quick Guide kies je snel en gemakkelijk het geschikte speelgoed op basis van activiteit en kauwkracht voor die activiteit.

 

 

Gerelateerde producten

Nieuw in de webshop

Onze merken

symply-brands-logo_1200x1200 laroy-logo-ddhome_200x131 download (3) go-native 550x149 download images download (5) red-mills-leaderLogo jarco download (2) Profine_zwart TB_logo images (1) download (2) LogofuerPG_2 download download (4) SJEF_CUISINE_Logo 0f65f77df35bc7cc4139dcdb5bce06390978e430 download (1)

PetsYmotion dier & kado

iDEALpostnl