• Gratis verzending vanaf € 50
  • Binnen straal van 10 Km persoonlijk bezorgd
  • Daarbuiten aan huis geleverd via postnl

Tre Ponti Forza Tuig Zwart Reflecterend

Forza tuigen hondvriendelijke correctietuigen voor honden van 10 t/m 60 kg.

Lees meer

Specificaties
  • Merk:Tre ponti
€ 58,75 Inclusief 21% BTW
Op voorraad

Volledige omschrijving:

Forza tuigen hondvriendelijke correctietuigen voor honden van 10 t/m 60 kg.

Forza is het Italiaanse woord voor ‘kracht’. Dit model is speciaal ontworpen voor trekkende en/of uitvallende honden. Wij noemen het bewust geen anti-trek tuig. Tuigen, die onder deze naam worden verkocht, werken doorgaans met een negatieve inslag en kunnen op korte of op lange termijn schade bij de hond veroorzaken. Voor anti-trek adviseren wij u om gewoon een goede hondenschool te bezoeken. Bij correct gebruik van deze Forza kan echter, indien de hond hier direct gevoelig voor is, trekgedrag worden verminderd of afgeleerd. Dit gaat niet vanzelf, ook al lijkt dit in het begin soms wel. Het is puur een hulpmiddel om - in combinatie met belonen - het negatief aangeleerd gedrag om te kunnen buigen.

Het bijzonder innovatieve ontwerp geeft de hond een ruime bewegingsvrijheid, zoals bij alle Tre Ponti tuigen. Niet aangelijnd heeft de hond absoluut dezelfde bewegingsvrijheid als bij onze andere tuigen. Echter aangelijnd, bij het strekken van de lijn, krijgt de hond een pijnloze en lichte druk op de boven flanken. Dit zal doorgaans bij elke hond een reactie uitlokken. De hond zal meteen inhouden of stil blijven staan en naar u omkijken om te zien wat er aan de hand is. Door deze reactie te belonen kan het vervelende trekken van de hond beheersbaar worden en met de juiste aanpak zelfs volledig worden afgeleerd.

Voor nog meer controle over de hond zijn onze ‘double-handled’ Powerlijnen een absolute aanrader bij dit type tuig.

Maten en afstelling

De Forza tuigen zijn leverbaar in vier maten; M, L, XL en XXL. De afstelling dient vrij strak te zijn. Als leidraad geven wij aan, dat de buiksingel minstens één tot twee centimeter vrij van de oksels moeten zitten. Wanneer het tuig om zit, dan mag het tuig bij zijdelings bewegen mee kantelen met de ruimte die het vel toelaat en dus niet vrij over de vacht heen en weer schuiven. Pas wanneer de ruimte van het vel het niet meer toelaat mag het over de vacht glijden. Stel het tuig dus nooit te los af, dit is absoluut niet prettig en zal een averechts effect hebben op het wandelplezier van uw hond.. Uiteraard dient u voldoende ruimte te houden, zodat de borstkas kan uitzetten bij activiteit van de hond. De Forza tuigen geven de hond veel bewegingsvrijheid, zonder enige blokkades bij de schouders. Het tuig is zo ontworpen, dat wanneer de hond relaxed staat of meeloopt, de hond beloond wordt met een voorband die extra ruimte geeft. Zodra de hond echter de lijn spant, dan sluit de band weer keurig aan en zal dit tuig werken zoals boven aangegeven.

Gewicht is indicatief. Meet hierna de omvang  van de borst van de hond op vanaf ongeveer 3 cm achter de oksels.  

 

Gerelateerde producten

Nieuw in de webshop

Onze merken

download (4) download (1) jarco download download (5) Profine_zwart TB_logo LogofuerPG_2 symply-brands-logo_1200x1200 550x149 download (2) SJEF_CUISINE_Logo laroy-logo-ddhome_200x131 download images download (3) images (1) red-mills-leaderLogo download (2) 0f65f77df35bc7cc4139dcdb5bce06390978e430 go-native

PetsYmotion dier & kado

iDEALpostnl