• Gratis verzending vanaf € 50
  • Binnen straal van 10 Km persoonlijk bezorgd
  • Daarbuiten aan huis geleverd via postnl

Pharma Pet Yucca 235 gram

Voedingssupplement verrijkt met concentraat uit natuurlijke grondstoffen zoals yucca, die de balans van de darmflora ondersteunt; makkelijk om toe te dienen door de vorm, geur en smaak.

Lees meer

Specificaties
  • Merk:PharmaPet
€ 22,50 Inclusief 21% BTW
Op voorraad

Volledige omschrijving:

Voedingssupplement verrijkt met concentraat uit natuurlijke grondstoffen zoals yucca, die de balans van de darmflora ondersteunt; makkelijk om toe te dienen door de vorm, geur en smaak.

*Vermindert de fecale geur

*Helpt om de natuurlijke balans van de darmflora te behouden

*Met yucca

Wetenschap achter het produkt:

De Yucca Schidigera plant vermindert de fecale geur door het binden van ammoniak en fecale vluchtige stoffen. Ammoniak is een giftig chemisch bijproduct van de normale stofwisseling. Yucca heeft het vermogen deze te binden aan het metabolisme van micro-organismen, waaronder de talloze bacteriën en microben die in de darm huishouden. De plant wordt vaker aan hondenvoer toegevoegd om de geur van ontlasting en flatulentie te helpen neutraliseren. Waterstofsulfide, een soort zwavelgas, is de schuldige aan de onaangename geurtjes bij de flatulentie van honden. Dit rottingsgas komt niet van nature in onze lucht voor, en zorgt voor een onplezierige geurbeleving. Yucca helpt om de darmen te reinigen, niet alleen oppervlakkig maar ook rond de darmvlokken. Tenslotte bevordert de yucca-wortel een goede darmflora door toxines in de darmen te binden zodat de kans kleiner is dat deze in het bloed worden opgenomen en schade kunnen aanrichten. 

De yucca of palmlelie bevat een aantal biologisch actieve stoffen zoals saponines en polyfenolen. De natuurlijke saponines verbeteren de darmgezondheid, terwijl de polyfenolen de gezondheid van de gewrichten ondersteunen. Veel van de medicinale effecten van de plant worden toegeschreven aan de saponines. Zo verbinden zij cholesterol met gal om zo de uitvoer uit het lichaam te vergemakkelijken, en werken ze bloeddrukverlagend. Verder is aangetoond dat deze stoffen antibacteriële eigenschappen hebben en de darmgezondheid kunnen ondersteunen door overmatige groei van bacteriën te regelen. De polyfenolen bevatten dan weer antioxidanten die beschadiging van het weefsel door vrije radicalen helpen voorkomen. De Indianen gebruikten deze plant al eeuwenlang als medicijn tegen reuma en artritis. Hij groeit dan ook overvloedig in de woestijnen van Zuidwest Amerika en Noord Mexico. De wortel zou de pijn en ontstekingen van de gewrichten afremmen. 

Yucca vermindert de productie van flatulentie en de geur van de ontlasting, wat ook weer fijn is voor het baasje. Maar als je hond last heeft van overmatige flatulentie is het beter om eerst naar de achterliggende oorzaak te kijken met je dierenarts. Ziektes kunnen de oorzaak zijn, maar bijvoorbeeld ook bepaalde gedragingen zoals schrokkend en snel eten of te weinig lichaamsbeweging. 

Aanvullend diervoeder voor honden.

Samenstelling:

Granen, plantaardige bijproducten (4.51% yucca), vlees en dierlijke bijproducten, oliën en vetten.

Analytische bestanddelen:

ruw eiwit 9.0%
ruw vet 5.5%
ruwe as 1.7%
ruwe celstof 0.2%
vocht 22.5%

Toevoegingsmiddelen:

  • conserveermiddelen
  • smaakstoffen
  • kleurstoffen en antioxidanten

Het product is klaar om geserveerd te worden. 
Zorg voor voldoende vers drinkwater. 
Koel en droog bewaren.

Ca. 180 stuks/flacon

Voedingsadvies:

Honden    3 - 15 kg    2 's ochtends, 2 's avonds

Honden   15 - 25 kg   3 's ochtends, 3 's avonds

Honden   25 - 60 kg   4 's ochtends, 4 's avonds

 

Gerelateerde producten

Nieuw in de webshop

Onze merken

SJEF_CUISINE_Logo download (2) go-native red-mills-leaderLogo LogofuerPG_2 images (1) download 0f65f77df35bc7cc4139dcdb5bce06390978e430 download (4) laroy-logo-ddhome_200x131 Profine_zwart images jarco download (3) TB_logo download (5)

PetsYmotion dier & kado

iDEALpostnl